Bodypump

 

Het Bodypump programma bestaat uit een revolutionaire 60 minuten durende fitnessworkout met behulp van een stang en gewichten waarin alle spiergroepen gebruikt worden. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau trainen. Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht. Bodypump is een vernieuwend programma op het gebied van fitness. Wereldwijd wordt Bodypump nu al bij meer dan 5500 clubs gegeven. In Nederland en Vlaanderen kun je voor Bodypump terecht bij meer dan 200 clubs.

 

Voor wie is Bodypump?

Bodypump is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de barbell (stang) kan immers van 1,8 tot meer dan 30 kg varieren. Het programma is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Uit ervaring weten we dat mannen niet zo gecharmeerd zijn van allerlei pasjes. Bovendien hebben mannen vaak een ander trainingsdoel dat niet met aerobics bereikt kan worden.

 

De kracht van Bodypump

De kracht van Bodypump ligt in de eenvoud van het verwezenlijken van persoonlijke doelen. Tijdens de training komen alle spiergroepen uitgebreid aan bod. De intensiteit van de training is voor iedereen zelf te bepalen door middel van de zwaarte van de gewichten op de barbell (stang). Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht. De training is gericht op spierversteviging, afslanken en behoud van spiermassa. De combinatie van een hoog energieverbruik en het verstevigen van de spieren, maakt het de ideale training om snel "in shape" te komen!

 

  • Verhoogde spierkracht
  • Verbetering van het spieruithoudingsvermogen
  • Meer spiervolume
  • Vermindering van het vetpercentage
  • Sterkere botten
  • Betere houding

 

Wilt u weten wanneer Bodypump gegeven wordt, klik dan op het rooster van de groepstrainingen.